Tillverkningsenheter

TILLVERKAT I SVERIGE

BLS Industries är en av Skandinaviens ledande tillverkare av sanitetsprodukter för badrum, kök och andra krävande miljöer med produktion i Sverige. De tillverkande dotterbolagen har gedigen erfarenhet och spetskompetens inom teknik- och tillverkning samt produktionsresurser med hög kapacitet för formsprutning av plast, bearbetning av rostfri plåt och ytbehandling.

Företagen fokuserar varje år på att minimera materialspill och allt avfall återvinns. Alla produktionsenheter är certifierade enligt kraven i ISO 9001 och ISO 14001.

YSTAD

I Ystad ligger en tillverkningsenhet med plastavdelning för formsprutning och extrudering samt monteringsavdelning. BLS produktion i Ystad har lång erfarenhet av koncernens produktsortiment samt hela produktionskedjan och jobbar i ett nära samarbete med varumärkesbolagen.

Industrilokalen är på över 19 000 m2 med bland annat 21 formsprutor i varierande storlekar, låskraft från 65 ton till 500 ton. Vi processar cirka 800 ton plast per år och producerar bland annat 10 000 golvbrunnar per vecka, vilket gör oss marknadsledande i Sverige.

Varje år investeras det i flertalet nya maskiner och förbättrad teknik för ökad produktivitet.

SMÅLANDSTENAR

BLS fabrik i Smålandsstenar tillverkar rostfria golvbrunnar, rostfri sanitet och rostfri inredning.

Cirka 600 ton rostfritt stål bearbetas varje år och här har vi ett gediget kunnande, inte minst inom rostfri tunnplåt och kundanpassade kvalitetsprodukter för både privata bostäder och offentliga miljöer.

LÖNSBODA

BLS produktion samt varumärkesbolaget Trio Perfekta finns i Lönsboda. Bolagets huvudsakliga verksamhet består av ytbehandling av trevärt förkromade kopparrör som används till utanpåliggande rördragningar i till exempel badrum.

Enheten är den största producenten av förkromade kopparrör i Norden och tack vare en flexibel produktionsprocess har vi en mycket hög leveranssäkerhet och kan tillverka upp till 25 000 rör/vecka.

Produktsortimentet är från 8 mm rör upp till 35 mm och längderna på rören varierar från 1000 mm upp till 2750 mm.