OM UNIDRAIN

EN DESIGNIKON
AV PRAKTISKA SKÄL

Unidrains linjeavlopp, monterat mot väggen, utvecklades av den danske arkitekten Claus Dyre 2003. Varje gång han skulle designa ett badrum möttes han av utmaningen att behöva dela vackra och stora plattor i duschutrymmet för att göra en kuvertskärning mitt på golvet. En idé började gro i hans kreativa sinne och inte långt efter designades och godkändes världens första golvbrunnssystem, monterat mot väggen.

HISTORIA

År 2003 utvecklade arkitekten Claus Dyre en linjär golvbrunn för att placeras mot väggen. Detta blev starten på Unidrain och sedan dess har olika produkter tillkommit, alla med samma fokus på både funktionalitet och design.

PRODUKTOMRÅDEN

Vi arbetar med mantrat 49% design, 51% teknik för att uppnå den ultimata kombinationen och den bästa upplevelsen av vår produkt.

INSPIRATION

SE URVAL AV PRODUKTER

Purus är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök och andra krävande miljöer sedan snart 80 år tillbaka. De huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, rostfria golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning, rostfria bänkskivor och rostfri sanitet.

JAFO har ett brett utbud av produkter så som golvbrunnar, golvrännor, duschrännor, golvavlopp, klinkerramar, vattenlås, rensbrunnar, spolbrunnar, WC stosar, råttstopp, diskbänksvattenlås, skotvättar och stöveltvättar.

Unidrain® var först i världen med att producera raka golvbrunnar för väggnära placering i badrummet. Numera har verksamheten vuxit till ett internationellt designföretag där man även säljer badrumstillbehör, duschväggar, duschgolv och senast ett intelligent mattsystem för entrén.

Trio Perfekta utvecklar och tillverkar VVS detaljer sedan drygt 75 år tillbaka. Trio Perfektas produktutveckling och tillverkning sker med särskilt fokus på säkerhet, miljö och design ur ett hållbarhetsperspektiv.