BLS Industries

NORDISK TILLVERKARE AV PRODUKTER SOM LEDER VATTEN SÄKERT

BLS industries är en ledande koncern inom VVS-branschen och en av Skandinaviens största tillverkare av produkter för badrum, kök och andra krävande miljöer. De huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rör och installationstillbehör samt rostfri inredning, bänkskivor och sanitet. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är vi idag en av de centrala leverantörerna med flera starka varumärken.

För att ständigt ligga i framkanten tror vi på att vara innovativa, satsa på den senaste tekniken och ha en stark medvetenhet för rådande marknadstrender. Koncernen omsätter drygt 800 miljoner SEK och har idag runt 300 medarbetare. Vårt huvudkontor ligger i Ystad.

STARKA VARUMÄRKEN

BLS industries består idag av flera starka varumärken i VVS-branschen; JAFO, Purus, Unidrain och Trio Perfekta. Varje varumärke driver sin egen produkt- och konceptutveckling i nära kontakt med kunder och marknad.

Våra varumärken finns, i olika grad, representerade i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Storbritannien, men även i andra delar av världen genom exportavdelningen. Bland annat fokuserar varumärkesbolagen Purus och Unidrain allt mer på nya marknader utanför Norden.

TEKNIK OCH TILLVERKNINGSKOMPETENS

För ökad effektivitet och lönsamhet har man valt att samla all teknik- och tillverkningskompetens, produktion samt lager- och logistikfunktioner centralt för varumärkesbolagen.

BLS industries har genom de tre tillverkande dotterbolagen i Sverige (belägna i orterna Ystad, Smålandsstenar och Lönsboda) gedigen erfarenhet och spetskompetens för formsprutning av plast, bearbetning av rostfri plåt och ytbehandling.