TILLVERKNINGSENHETER

Tillverkat I Sverige

BLS Industries är en av Skandinaviens ledande tillverkare av sanitetsprodukter för badrum och kök med produktion i Sverige. De tillverkande dotterbolagen BLS Polymer AB, BLS Stainless AB och BLS Plating AB har gedigen erfarenhet och spetskompetens inom teknik-och tillverkning samt produktionsresurser med hög kapacitet för formsprutning av plaster, bearbetning av rostfri plåt och ytbehandling. Företagen fokuserar varje år på att minimera materialspill och allt avfall återvinns.

BLS polymer

I Ystad ligger tillverkningsenheten BLS Polymer med en plastavdelning för formsprutning och extrudering samt en monteringsavdelning. BLS Polymers har lång erfarenhet av koncernens produktsortiment samt hela produktionskedjan och jobbar i ett nära samarbete med varumärkesbolagen. Industrin är på över 19 000m2 med bland annat 21 formsprutor i varierande storlekar, låskraft från 65 ton till 500 ton. Bolaget förbrukar cirka 800 ton plast per år och bland annat produceras det 10 000 golvbrunnar per vecka, vilket gör bolaget marknadsledande i Sverige. Varje år investeras det i flertalet nya maskiner och förbättrad teknik för ökad produktivitet.

BLS stainless

BLS Stainless i Smålandsstenar tillverkar rostfria golvbrunnar, rostfri sanitet och rostfri inredning. Cirka 500 ton rostfritt stål förbrukas varje år och här finns ett gediget kunnande, inte minst inom rostfri tunnplåt och kundanpassade kvalitetsprodukter för privata bostäder till offentliga miljöer.

BLS plating

BLS Plating är beläget i Lönsboda. Bolagets huvudsakliga verksamhet består av ytbehandling av förkromade kopparrör som används till utanpåliggande rördragningar i till exempel badrum. BLS Plating är den största producenten av förkromade kopparrör i Norden och tack vare en flexibel produktionsprocess har de en mycket hög leveranssäkerhet och kan tillverka upp till 25000 rör/vecka. Produktsortimentet är från 8 mm rör upp till 35 mm och längderna på rören varierar från 1000 mm upp till 2750 mm. Verksamheten är både ISO 9001 och ISO 14001 certifierad.