BLS INDUSTRIES

Ledande tillverkare av sanitetsprodukter

BLS industries är en framstående koncern inom VVS-branschen och en av Skandinaviens ledande tillverkare av sanitetsprodukter för badrum, kök och andra krävande miljöer. De huvudsakliga produktsegmenten är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rör och installationstillbehör, rostfri inredning och rostfri sanitet. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag koncernen en av de centrala leverantörerna med flera starka varumärken.

För att ständigt ligga i framkanten tror BLS industries på att vara innovativa, satsa på den senaste tekniken och ha en stark medvetenhet för rådande marknadstrender. Koncernen omsätter drygt 800 miljoner SEK och har idag 300 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Ystad.

Starka varumärken

BLS industries har idag många starka varumärken i VVS-branschen, såsom; JAFO, Purus, Unidrain och Trio Perfekta. Varje varumärke driver sin egen produkt- och konceptutveckling i nära kontakt med kunder och marknad. BLS industries varumärken finns representerade i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Storbritannien, men även i andra delar av världen. Bland annat fokuserar varumärkesbolagen Purus och Unidrain allt mer på nya marknader utanför Norden i sina expansionsplaner.

Teknik och tillverkningskompetens

För ökad effektivitet och lönsamhet har man valt att samla all teknik- och tillverkningskompetens, produktion samt lager- och logistikfunktioner centralt för varumärkesbolagen. BLS industries har genom sina tre sina tillverkande dotterbolag i Sverige, som är belägna i orterna Ystad, Smålandsstenar och Lönsboda, gedigen erfarenhet och spetskompetens för formsprutning av plaster, bearbetning av rostfri plåt och ytbehandling.